НОВИНИ


Предлага се комисия да оцени потреблението на ток от Столичната община

0 2189 25.09.2024
Предлага се комисия да оцени потреблението на ток от Столичната община

Общинският съветник Драгомир Иванов, заедно с колегите си Вили Лилков, Пламен Данаилов и Станислав Младенов, предлагат създаването на временна комисия, която да анализира количествата и цените на електрическата енергия, потребявана от Столичната община и нейните търговски дружества.


Искането ще бъде разгледано на заседанието на Столичния общински съвет утре. Общината е един от най-големите потребители на електрическа енергия в страната, закупуваща я от различни търговци при разнообразни условия и цени. Това поставя необходимостта от оптимизиране на разходите и постигане на по-добри ценови условия.

 

Временната комисия ще включва общински съветници от всички политически групи, представители на Столичната община и експерти, а срокът за работа на комисията е три месеца. Определени са три основни задачи:

 

Извършване на анализ на количествата и цените на потребяваната електрическа енергия от всички общински структури за периода 01.01.2023 - 31.12.2024 г.
Преценка на целесъобразността от създаване и регистрация на общински търговец на електроенергия. Предлагане на стъпки за окрупняване на доставките, в съответствие с възможностите, предвидени в Закона за обществените поръчки.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама