НОВИНИ


ЕС: Северна Македония не може да пренасочи пари от коридор 8 с България към коридор 10 със Сърбия

3 2373 25.09.2024
ЕС: Северна Македония не може да пренасочи пари от коридор 8 с България към коридор 10 със Сърбия

Вископоставен представител на ЕС в Скопие обяви, че не е възможно пренасочването на европейски пари от Коридор 8 към Коридор 10.


Щефан Худолин, ръководител на отдел "Сътрудничество" в Делегацията на Европейския съюз в Северна Македония коментира пред БНТ, че не е възможно пренасочването на средства от Коридор 8, който свърза Северна Македония с България, към Коридор 10, който отива към Сърбия.





На въпрос на обществената ни телевизия кой от двата транспортни коридора е в центъра на европейската подкрепа на Балканите той не отговори директно, но каза, че ЕК подкрепя политиката на свързаност както от запад на изток (Коридор 8) така и от северозапад към югоизток, което е Коридор 10 от Унгария през Сърбия, Северна Македония и завършващ в Гърция.

 

Худолин коментира много внимателно и какво трябва да направят македонските власти, за да започне страната им преговори зя присъединяване към ЕС:

 

"Има ясни срокове, какво да се направи и докога да бъде свършено."


Худолин отказа да коментира твърденията на македонския премиер Християн Мицкоски и вицепремиера и транспортен министър Александър Николоски, че е имало опити да бъдат "подкупени" по отношение на ЖП линията до България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама