ГЛАСЪТ


Илков и парламентът: Дошло е време заек вълк да ебе и он да си траеее*

25 12258 25.09.2024
Илков и парламентът: Дошло е време заек вълк да ебе и он да си траеее*
Илков... БНТ

*Бързам да успокоя онези, които ще скочат, че употребявам цинизми: заглавието е цитат от стихотворение на големия български поет Константин Павлов, писано през 1982 г.


Сега по същество. Голям скандал в парламента. Скандалите не са новина, но този път има елемент на изненада. Вътрешният министър Атанас Илков, който няма и месец служба на поста, отказал да се яви в Народното събрание, където точка №1 от програмата била неговото изслушване как МВР осигурява прозрачни и честни избори. Илков, за когото в Уикипедия пише, че няма данни за това, къде и дали е завършил средно образование (той е от с. Величково, Пазарджишко) пратил хабер на председателя на НС Рая  Назарян, че е много зает и не може да откликне на висшия законодателен орган. Точка.

 

И в залата се надигнал ропот, защото народните избраници се чувстват преебани – то е ясно - от някого, дето не е  дорасъл да им носи куфарчетата, дето се вика.

 

Пораснали пилци, поебали квачки, - е казал мъдрият народ за такива случаи.

 

Или, както се е изразил поетът: Дошло е време заек вълк да ебе и он да си трае.

 

Но вълците наши не си траят, а вият, макар и срещу полюлеите в пленарната зала, а не към луната, каквато е класиката.

 

Сега: С какво би могъл да е толкова зает Илков, за да отсвири Народно събрание, е правилен въпрос.

 

Да видим.

 

- Надянал противогаз търси още от онези плочки америций, дето някакви келеши ги събирали, а от тях можело да се направи ядрена бомба.

 

- Преследва бай Асан от Столипиново, който може би, а може би не, е свързан с купуване на гласове. И дали конспирацията се разиграва в Столипиново или в Шекер махала? Ето ви въпрос за 1 милион към МВР.

 

- Отишъл е да се извини на жената, която първо пострада от трафикант на мигранти, който с бус я блъсна в София по време на гонка с 200 км/ч, преследван от ченгета. Жената бе още в болницата, когато доблестни полицаи я отведоха в 5 РПУ, за да я държат 16 часа на един стол, защото полевият тест показал, че е употребила наркотик. После се изясни, че пробата е отрицателна. Сам Илков призна. Но министър да се извини? Абсурд.

 

- Може би е попаднал на следите на убиеца на Алексей Петров? Няма начин, защото никой не търсил кой и защо е гръмнал Трактора.

 

- Дебнел е килърите на Мартин Нотариуса? И този случай е от тези, дето трябва да останат неразкрити.

 

- Решил е да преброи колко са реално служителите в МВР? Много е сърдит на ИПИ, които твърдят, че чантаджиите в МВР са повече от ченгетата на терен. Не знам гражданите на кого ще хванат повече вяра: на Института за пазарна икономика или на него?

 

Трудно, супер трудно е да се отгатне, с каква точно спешна работа е затрупан Илков. Освен ако не си търси дипломата за средно, което може наистина да е непосилна задача… Шегувам се.

 

В пленарната зала са усетили, че този министър се гъбарка с тях и от „Възраждане“ заплашили да се изсипят цялата група пред кабинета му. Люто се възмутили и други народни представители. Шефката Назарян била принудена да звъни отново и отново, докато най-сетне Илков цъфне в НС.

 

И се получило следното: Човекът отчел два сигнала досега за евентуално купуване на гласове за предстоящите избори на 27 октомври. Два.

Жестоко.

 

Очаквайте продължение.

 

Очаквайте невиждани досега разкрития.

 

Е, как да не се сети човек за онова стихотворение на Константин Павлов:

 

Дошло е време заек вълк да ебе.
Дошло е време.

Дошло е време!

 

Дошло е време заек вълк да ебеее...

Дошло е време.
Дошло е време...

 

И он да си трае.
И он да си трае!

И он да си траеее...

 

1982 г.

 

1982 година е белязана от две събития: арменски терористи убиват турският вицеконсул във Варна, а БНБ издава, по нареждане на ЦК на БКП монета от 5 лева с лика на Людмила Живкова, дъщеря на Тодор Живков, послучай нейната 40-годишнина. Някъде по това време се е загубила и информацията за документа, къде точно е учил сегашният вътрешен министър.

 

Илков. Атанас Илков.

 

Много честни и прозрачни избори се задават, да знаете.

 

Понякога интелигентността е изписана на лицето. Или нейното отсъствие.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Има различни начини общество, държава и институции да бъдат унизени. Не мислите ли, че такива като Илков са един такъв  начин? Но мълчим, нали? Защото може не 16 часа, а много повече да изкараме в ареста, докато ни дойде акълът в главата...


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама