НОВИНИ


Испански ветеран е първият съперник на Гришо в Пекин

0 2249 25.09.2024
Испански ветеран е първият съперник на Гришо в Пекин
БГНЕС

Роберто Баутиста Агут прескочи квалификациите в китайската столица след победа над Роман Сафиулин.


Григор Димитров стартира участието си на тенис турнира в Пекин срещу Роберто Баутиста Агут. Испанският ветеран победи трудно Роман Сафиулин от Русия със 7-5, 3-6, 6-4 в последния кръг на квалификациите в китайската столица. Срещата продължи около два часа и 50 минути.

 

Двубоят започна с ранен пробив за Сафиулин, който моментално бе върнат от Баутиста Агут. 36-годишният испанец направи още един до края на частта, който му беше достатъчен за успех със 7-5. Във втория сет обаче руснакът дръпна с два пробива и 4-0. Съперникът му върна един от брейковете, но за повече нямаше сили и победителят трябваше да бъде решен в трети сет. В него двамата си размениха по един пробив в средата на частта, преди Баутиста Агут да нанесе решителен удар с брейк в десетия гейм.





Сафиулин направи 12 аса срещу само 1 на опонента, като реализира и 30 уинъра повече, но в крайна сметка отстъпи. Така Баутиста Агут е първото препятствие пред най-добрия ни тенисист при мъжете. Григор, който все още има шансове за Финалите на осемте най-добри в Торино, е пети поставен в основната схема, а при успех над испанеца ще играе в осминафиналите с един измежду Иржи Лехечка или Педро Мартинес. Потенциален опонент на Димитров в 1/4-финалите е световният номер 1 и водач в схемата е Яник Синер от Италия.

 

Григор има четири победи от пет срещи с Баутиста Агут. Последният им мач датира от 2021-а, когато българинът печели чисто на Мастърса в Синсинати. Единственият успех на испанеца пък е именно в Пекин - през 2013. Четири години по-късно двамата се срещат отново в китайската столица, а Димитров взима реванш, печелейки със 7-6 (5), 4-6, 6-2 в четвъртфиналите на надпреварата. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама