НОВИНИ


Георги Семерджиев иска по-малка присъда за катастрофата с две жертви

1 2191 26.09.2024
Георги Семерджиев иска по-малка присъда за катастрофата с две жертви
БГНЕС

Поддържам изцяло моята защита и моля за по-малка присъда. Това заяви пред Върховния касационен съд (ВКС) Георги Семерджиев, осъден на две инстанции за катастрофата с две жертви на булевард "Черни връх" в София през 2022 г.


Той поиска ревизия на присъдата си, съобщи Нова телевизия. ВКС ще се произнесе по жалбата на Семерджиев срещу 20-годишната му присъда в двумесечен срок.

 

През 2023 година Семерджиев беше признат за виновен от Софийския градски съд (СГС), а присъдата му бе потвърдена от Софийския апелативен съд (САС) през април 2024 г. Наложено му е най-тежко наказание от 16 години затвор, увеличено на 20 години на основание чл. 24 от НК. Освен това му е наложена глоба от 7000 лв. и задължение да плати обезщетения на гражданските ищци за неимуществени вреди. Семерджиев обжалва решението, искайки или отмяна на присъдата, или намаляване на наказанието.

 

Според прокуратурата е безспорно доказано, че единствено Семерджиев е управлявал автомобила, с който е причинена смъртта на двете млади жени, и настоява жалбата му да бъде отхвърлена.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама