НОВИНИ


Обвиниха двама мъже в далавери с кредити за 120 000 лв.

1 2161 27.09.2024
Обвиниха двама мъже в далавери с кредити за 120 000 лв.

Двама 30-годишни мъже са привлечени като обвиняеми за измама с чужди документи, при която е нанесена имотна вреда на банка в размер на 120 000 лева. Информацията бе съобщена на брифинг от прокуратурата.


Според разследването, мъжете са изтеглили кредити на два пъти, използвайки фалшиви документи за самоличност. Те са представяли идентификационни данни на реално съществуващи лица, но със свои собствени снимки. Служителите в банковата институция, заблудени от манипулираните документи, са одобрили кредитите.

 

"Установихме достатъчно доказателства за съпричастност на двамата обвиняеми. Те са задържани до 72 часа, а днес ще внесем искане в Софийския районен съд за задържане под стража", коментира Теодора Тодорова, наблюдаващ прокурор към СРП.

 

Според информация от прокуратурата, сигналът за случая е подаден от ощетената банка. "Съществува съмнение, че кредитите са отпуснати след представяне на манипулирани документи. Установените лица са имали добри финансови възможности, което е повишавало шансовете им за одобрение на кредитите", заяви главен инспектор Стоян Цеков от отдел "Икономическа полиция" на СДВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама