НОВИНИ


Главчев иска хората да "усещат", че има институции. Похвали Радев /видео/

7 2159 27.09.2024
Главчев иска хората да
Димитър Главчев

"Служебното правителство продължава усилията си за елиминиране изкривяването на вота на хората. Целта е да се повиши доверието на избирателите". Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев преди редовното заседание на Министерския съвет.


"Трябва по-ефективна работа на институциите, за да може гражданите да усещат, че ги има", допълни той.



Главчев припомни, че заедно с министър Иван Кондов са били на 22 и 23 септември на срещата на върха в Ню Йорк, като темата за бъдещето е започната още през 2021 г. от генералния секретар на организацията Антонио Гутериш. Срещата е била с работно заглавие "за по-добро утре", като идеята е да се приведат глобалните институции в съответствие с реалностите, за да могат да действат по-ефективно, за да решават проблемите на хората. "На срещата имаше конкретни предложения за привеждането на Съвета за сигурност с реалностите", каза премиерът.

 

"Между последните и предпоследните избори гласуващите в чужбина са намалели с 25 на сто. Призовах българите в САЩ да са по-активни на предстоящия вот, за да е изборът на депутати по-представителен”, каза още премиерът.

 

Главчев каза още, че президентът Румен Радев участва в Общото събрание на ООН и все още е там. По думите му, това показва сериозното отношение на България към международните теми. "Оттам можем да пренесем и върху България тази тема – по-ефективна работа на институциите, за да може гражданите да усещат, че ги има. Напоследък се говори, че няма държава, но от всички ни зависи дали има държава. Хората не правят разлика кой не си е свършил работата и затова трябва да действаме съвместно", допълни Димитър Главчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама