НОВИНИ


Израелската армия обяви: Ликвидирала е няколко командири на Хизбула

1 1945 28.09.2024
Израелската армия обяви: Ликвидирала е няколко командири на Хизбула
БГНЕС

Израелската армия обяви, че е убила няколко командири на Хизбула в Южен Ливан, предаде "Франс прес".


Атаката е била извършена от изтребители. В изявлението, публикувано в Telegram, пише, че при нападението са били убити командващият ракетното подразделение на Хизбула Мохамед Али Исмаил, неговият заместник и "други терористи". Израелската армия не даде повече подробности. За момента няма реакция от страна на ливанската групировка.





Припомняме, че вчера Израел нанесе въздушни удари в южни предградия на Бейрут, включително по централата на Хизбула. По последни данни на ливанските власти при атаките в столицата са били убити най-малко шестима души.

 

По информация на няколко израелски медии ударът по централата на Хизбула е имал за цел да ликвидира нейния лидер Хасан Насрала. Според близки до групировката източници, цитирани от АФП и "Ройтерс", той обаче е невредим.

 

Израелската армия обяви още, цитирана от Франс прес, че е нанесла удари по оръжейни складове на Хизбула в южни предградия на Бейрут.

 

Групировката отрече израелските твърдения, че съхранява оръжия в жилищни сгради. Националната новинарска агенция (ННА) на Ливан съобщи за 11 израелски въздушни атаки в южни предградия на Бейрут тази нощ до момента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама