НОВИНИ


Избраха д-р Николай Брънзалов за председател на Българския лекарски съюз

0 2154 28.09.2024
Избраха д-р Николай Брънзалов за председател на Българския лекарски съюз
Д-р Николай Брънзалов БГНЕС

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Българския лекарски съюз. Той бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора.


Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни. 





Д-р Брънзалов благодари за доверието и обеща да продължи политиката на БЛС от последните 6 години и да защити всичко, постигнато до този момент. 

 

Досегашният председател на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров има вече зад гърба си два пълни мандата и по устав нямаше право на трети. Освен нов председател, на събора съсловната организация ще попълни всичките си ръководни и контролни органи. 

 

Съборът в Пловдив продължава с избор на заместник-председатели на Управителния съвет, на главен секретар, на членове на УС, както и председатели и членове на Контролната комисия, Комисията по професионална етика и членове на Висшия медицински съвет.

 

Българският лекарски съюз има голямо влияние върху формирането на здравните политики. Той, в преговори с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), договаря как да се финансират определени здравни дейности и по какви правила да се разходва обществения ресурс за здраве.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама