НОВИНИ


Мартин Димитров: България се отказа от руския петрол и това не се отрази на цените

5 1604 28.09.2024
Мартин Димитров: България се отказа от руския петрол и това не се отрази на цените
Мартин Димитров:

Ще направим всичко възможно, за да върнем избирателите си. Те изчакват да чуят нашите послания и биха се върнали. Това каза кандидатът за депутат от ПП-ДБ Мартин Димитров в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.


„Декапитализацията на Българския енергиен холдинг ще се случи, ако загубим европейските средства. Това, което стана в парламента онзи ден, ще ни струва половин милиард лева“, каза Димитров.





Той подчерта, че без растеж на икономиката, няма как да растат доходите и пенсиите. И допълни, че от България си тръгват фирми и трябва да се стремим те да останат тук.

 

„За да се постигне просперираща икономика, важни са енергоресурсите. По отношение на енергийния пазар трябва да се предприемат действия за по-добри цени. Войната обаче затруднява положението. Това, че България се отказа от руския петрол не се отрази на цените“, каза още Димитров.

 

Той посочи, че от ПП-ДБ подкрепят възстановяването на ставката от 20% като цяло, с изключение, например, за книгите. "За хляба, намаляването на ставката не доведе до намаляване на цената", каза Димитров. И допълни, че не подкрепят увеличаването на данъците.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама