НОВИНИ


Паника и ужас в Бейрут. Нови удари по десетки цели на Хизбула в Ливан

7 2162 29.09.2024
Паника и ужас в Бейрут. Нови удари по десетки цели на Хизбула в Ливан

Паника и ужас в Бейрут след масирания ракетен обстрел от Израел и убийството на лидера на “Хизбула” Хасан Насрала. В столицата на Ливан живеят 2 милиона и половина души, сред тях и много българи.


Две българки се оказаха в истинска близост до бомбардировките в ливанската столица Бейрут. Дошли тук, преследвайки любовта, днес търсят изход, заради война.

 

"С първия взрив, който беше много силен, на бегом, то всъщност е една паник атака, търсят се родата - деца, съпруг. Съпругът ми не беше вкъщи, тръгнах да бягам и да го търся къде е. Просто изключваш какво става. Втори взрив. Те са един след друг, секунди. Децата! Децата да си ги гушна и да видя, че са край мен. И най-важното - далече от прозорците", каза пред NOVA Ана Антонова Берро.

 

"Доколкото знам и в следващия град имаше бомбардирани, горе в планината, до ски пистата - пак бомбардираха. Това е християнската част, по принцип трябва да е спокойно при нас", каза Петя Николова Абу Шедид. Тя бяга от войната и търси помощ от дипломатите ни в Ливан.





Междувременно израелската армия обяви тази сутрин, че е извършила "десетки" нови нападения срещу шиитската групировка Хизбула в Ливан, два дни след като уби лидера на проиранското движение Хасан Насралла, като бомбардира южните предградия на Бейрут, предаде Франс прес.Израелски самолети „са атакували десетки терористични цели на територията на Ливан през последните няколко часа“, обяви говорител на армията в „Телеграм“.

 

Военните казаха още, че сред целите им са били ракетни установки, насочени към Израел, предаде Ройтерс.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама