НОВИНИ


Протест в София: Жителите на "Симеоновско шосе" искат решение на задръстванията

1 4410 30.09.2024
Протест в София: Жителите на
личен архив

Протест в София заради задръствания на кръстовището под моста на Околовръстния път и "Симеоновско шосе". Недоволни граждани настояват за незабавна намеса от страна на общината, за да се реши дългогодишният проблем с трафика. Според тях задръстванията на участъка понякога продължават с часове.


Местните жители споделят, че от години чакат обещаното асфалтиране на две съседни улици, което би облекчило движението. До момента обаче това не се е случило, въпреки многократните уверения от страна на общината, съобщава Нова телевизия.

 

В момента единственият изход от "Симеоновско шосе" е на светофара под Околовръстното шосе, което създава допълнителни проблеми. Протестиращите посочват, че има три трасета, които излизат на Околовръстното и биха могли да решат проблема с трафика в квартала. Въпреки това, тези участъци са покрити с камъни и не са поддържани от години. Жителите на района продължават да използват тези непригодни пътища, въпреки че разминаването на автомобили там е трудно и често се образуват задръствания.

 

"Единственото ни желание е тези 600-700 метрови отсечки да бъдат асфалтирани и приведени в нормален вид", заявиха протестиращите. Районният кмет Зарко Клинков обяви, че има одобрен проект за държавно финансиране за асфалтирането на трите участъка. Той допълни, че обществената поръчка вече е обявена и ако всичко върви по план, изпълнението може да започне още тази година.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама