НОВИНИ


Военният министър: Черната кутия на падналия самолет край авиобаза "Граф Игнатиево" вече е в Чехия

4 2207 30.09.2024
Военният министър: Черната кутия на падналия самолет край авиобаза
Военният министър Атанас Запрянов БГНЕС

Военният министър Атанас Запрянов съобщи, че черната кутия на самолета, който падна през септември край авиобаза "Граф Игнатиево", вече е в Чехия и предстои да бъде представен докладът за данните от нея.


Кутията ще даде информация за действията на машината и пилотите, но ще се направи и комплексен анализ. В това увери министър Запрянов и поясни, че когато бъде направена обективна оценка, тя ще бъде представена пред обществеността.

 

"Миналата седмица изпратихме екипа, заедно след кутията в Чехия, като ще имаме възможност да получим доклада на комисията. Тъй като прокуратурата и експертната комисия проверяват всички документи и подготовката, организацията, управлението на полети, тоест ще направи комплексен анализ.



Кутията ще даде отговор на въпроса за действието на машината и пилотите. Аз допълнителна съм разпоредил комисия начело с генерал лейтенант Стойков да провери и други въпроси на организацията подготовката на нашите пилоти и във въоръжените сили, и във ВВС в другите бази. За няколко години това е третото произшествие със загуба на хора", посочи министърът на отбраната, цитиран от БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама