НОВИНИ


Правителственият самолет лети към Бейрут

1 2158 30.09.2024
Правителственият самолет лети към Бейрут

Авиоотряд 28 вече е на път към Бейрут за евакуация на български граждани, след като правителственият Airbus излетя от София около 13 часа.


Спешна среща при министър-председателя Димитър Главчев тази сутрин изясни, че на борда на самолета ще се намират служители от българското външно министерство, които ще придружават първата група евакуирани, според информация от сайта flightradar24.com. 

 

Министърът на отбраната Атанас Запрянов обясни, че българите ще бъдат евакуирани с два полета на правителствения самолет и че представители на въоръжените сили участват в подготовката на операцията. Запрянов подчерта важността на безопасността при евакуацията, която изисква международна координация, включително с НАТО.

 

Към момента няма българи, завръщащи се с организирания полет, които да са заявили нужда от настаняване, но Министерството на вътрешните работи (МВР) е готово да осигури необходимата подкрепа. Въпреки това, правителството продължава да разглежда допълнителни варианти за евакуация на сънародниците ни от Бейрут.


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама