АКТУАЛНО


Георги Лозанов: Тези избори ще бъдат по-различни, става ясна оста изток-запад

10 2364 01.10.2024
Георги Лозанов: Тези избори ще бъдат по-различни, става ясна оста изток-запад
Георги Лозанов

„Тези избори ми се струват по-различни. Независимо, че може би ще влязат много повече партии, те нямат голямо значение. Картината се изчисти – по средата бе ГЕРБ с модел, с който ПП-ДБ се опитваше да се справи и не успя. Оста е друга – най-после в политиката стана ясна оста изток-запад. ГЕРБ е предпазлив играч в тази област, коментира медийният експерт Георги Лозанов.


"От едната страна са ПП-ДБ, от другата – „Възраждане”, същинската битка е между тях и зависи къде ще застане ГЕРБ. Най-после ще се проведе мачът изток-запад”, допълни Лозанов по Нова телевизия.

 

Според него няма голямо значение кой ще е трети и четвърти.

 

„ДПС е разтоварена от функцията си да е балансьор в българската политика и това е крайният резултат от случилото се. ДПС просто не е тази партия, която беше създадена. Каквото и да се случи, тези две части на ДПС ще продължат битката за всеки глас и ще се продължи и в парламента.”, посочи социологът Татяна Буруджиева.

 

Настъплението на "възражденци" е опасно за нацията. Това не е като изявите преди на т.нар. националисти, които бяха повече комични. Днес опасността е голяма и застрашава нацията. "Възражденци" носят модела на диктатурата в Москва. Забележете: в Австрия победилите крайно десни носят името "Партия на свободата". В България техните братовчеди са "Възраждане".  Това е посегателство срещу думите. Как носиш свобода, когато прокламираш ограничаване на свободите на гражданите. Възраждането у нас е натоварено със съвсем друго съдържание. Възрожденците ни са носителите на онзи дух и стремеж към Европа и Запада, а "възражданците" ни тласкат към север, към Русия. Идва ми да им отнема тези думи, коментира още Лозанов в предаването "Денят" на Веселин Дремджиев по ТВ1.

 

Засега повечето българи подкрепят евроятлянтичмеската ориентация на страната. Но се намираме в буфер. В един момент колебаещите се може да се поддадат на пропагандата, която залива медии и социални мрежи и да дадат гласа си за руския модел. Това ще е краят. Краят на нацията, категоричен е бившият шеф на СЕМ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама