НОВИНИ


50 000 лв. гаранция освободи директора на филхармонията в Разград

1 2138 01.10.2024
50 000 лв. гаранция освободи директора на филхармонията в Разград
Левон Манукян БГНЕС

Освободен е под гаранция от 50 000 лева директорът на разградската филхармония Левон Манукян. Той беше освободен от прокуратурата късно снощи, като му е наложена забрана за напускане на страната.


Манукян е оказал съдействие на разследващите и е дал обяснения по случая. Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщава Нова телевизия. 

 

Според данни на прокуратурата, близо 1,7 милиона лева са източени от Министерството на културата. Четирима души са замесени в схемата, като разследването се води в Пловдив, след като двама от заподозрените са били задържани на магистрала "Тракия".

 

Разследването е свързано с фиктивни назначения на служители в театъра в Разград. Всеки от новоназначените, предимно от Перник, е получавал заплата от 25 000 лева за 3 дни работа, но реално не е получавал парите. Вместо това, средствата са били предавани на Атанас Георгиев, който се представя пред съда като каскадьор на свободна практика. От назначените служители е оставал бонус – плащането на социалните осигуровки.

 

Припомняме, че вчера Левон Манукян беше задържан за срок до 72 часа вчера за присвояване на средства в особено големи размери. Той беше освободен от длъжност със заповед на служебния министър на културата Найден Тодоров, а инспекторатът към министерството също е започнал разследване за злоупотреби.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама