НОВИНИ


Главчев: Бюджетът за 2025 г. няма да бъде представен преди изборите на 27 октомври

1 2132 01.10.2024
Главчев: Бюджетът за 2025 г. няма да бъде представен преди изборите на 27 октомври
Димитър Главчев, Пресслужба на Министерски съвет

Бюджетът за следващата година няма да бъде представен преди парламентарния вот на 27 октомври. Ако се представи, изкушенията в Народното събрание ще бъдат много големи, заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, цитиран от Нова телевизия.


По темата за еврозоната той посочи, че инфлацията влиза в критерия. Министър-председателят очаква до края на годината този критерий да бъде изпълнен, за да може да поискаме извънреден конвергентен доклад. Според Главчев след това ще е въпрос на политическо решение България да се присъедини към еврозоната.

 

Главчев коментира и евакуацията на български граждани от Ливан. Премиерът отбеляза, че авиотрядът е бил готов още вчера за втори полет, но първо трябва да бъдат извършени процедурите в посолството в Бейрут. Той допълни, че е много вероятно днес да бъде осъществен вторият полет до Ливан.

По думите му желаещите да се евакуират български граждани са 61, а според данни на МВнР в Ливан живеят 400 българи. Главчев подчерта, че евакуираните през изминалия ден са 89 на брой.

 

Премиерът увери, че пленените моряци от кораба Galaxy Leader не са пострадали при ударите в Йемен. Той поясни, че координатите, където се намират българите и плавателният съд, не са сред целите на операциите. Главчев увери, че правителството полага усилия двамата моряци да бъдат освободени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама