НОВИНИ


Алма Матер открива академичната учебна година. Проф. Вълчев: Чертайте нови хоризонти за България и за света

0 2151 01.10.2024
Алма Матер открива академичната учебна година. Проф. Вълчев: Чертайте нови хоризонти за България и за света
БГНЕС

Днес официално беше открита академичната учебна 2024/2025 година на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.


Като академична общност посрещаме началото на поредната 136 академична година. Носители на национални и международни олимпиади избраха да продължат образованието си в този университет.

 

Това заяви ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев на официалното откриване на новата академична 2024/2025 година, цитирано от БГНЕС.

 

Проф. Вълчев се обърна към първокурсниците с думите, че са направили чудесен избор, избирайки да продължат образованието си в най-старото висше учебно заведение.

 

"По време на следването си ще срещнете вдъхновяващи преподаватели. Други ще ви разочароват. Но и от едните, и от другите има какво да научите", каза той.

 

Ректорът отбеляза, че им предстои един дълъг път, който се надява, че ще вървят последователно и след като напуснат университета.





"Ползвайте най-красивите си години в университета, за да създадете красиви приятелства", призова проф. Вълчев и добави: "Можете и имате шанса да се превърнете в пълноценни личности, в истински граждани, които да начертаят нови хоризонти за страната и за света".

 

Ректорът посочи, че днес първокурсниците стават част от една институция, която стои в основата на съвременната българска култура и национална идентичност.

 

А на университетските преподаватели той пожела да се грижат да младите умове на България. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама