НОВИНИ


Тотален цирк в Централна ЖП гара в София: Затварят и подлеза за ремонт

2 6649 01.10.2024
Тотален цирк в Централна ЖП гара в София: Затварят и подлеза за ремонт
БГНЕС

Ремонтът на подлеза “Ротондата” пред Централна гара  - София започва от края на октомври  2024 година. Планът е изготвен от Столична община (СО) заедно с администрацията на район “Сердика” и с кмета на района Момчил Даскалов, съобщиха от Общината.  


Според общинарите няма необходимост от пълна реконструкция на съоръжението. Предвижда се да бъдат отстранени течовете от неизправните оттоци, да бъдат измазани и пребоядисани основните елементи от подлеза с паметника „Ротонда“. Ще бъде сменено и осветлението в целия подлез. 





В плана се предвижда още постоянно почистване и поддържане на зоната и възстановяване поне отчасти на достъпна среда до спирката на метрото. 

 

Предвижда се до края на 2024 г. подлезът на Централна гара да бъде отводнен и пребоядисан. Все още се очаква финансиране за подмяна на осветлението. Предстоят срещи с различни организации, които да наемат помещенията, за да стане пространството културен център.

 

От 7 май насам реорганизацията на движението на влаковете от и до Централната ЖП гара на София тече с пълна сила. Влакове закъсняват, пътници се прекачват, понятието композиране на коловоз е малко илюзорно, хаос звучи като добро описание, въпреки уверенията, че Централната гара не се затваря, а усилия да пътуваме нормално се полагат ежедневно.

 

А какви влакове се движат по релсите ни и на хора се налага да пътуват с тях - четете тук.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама