НОВИНИ


Гърция намалява пътните такси: Шофьорите ще спестят до 3 евро

2 2423 01.10.2024
Гърция намалява пътните такси: Шофьорите ще спестят до 3 евро
pixabay

Автомобилите, които използват магистралата, преминаваща през Централна Гърция, ще започнат да плащат с до 2,8 или 3,0 евро по-малко пътни такси.


Таксите за магистрала „Атики Одос“, която свързва Атика с атинското летище, ще намалеят с до 2,5 евро, считано от 6 октомври. Това обяви премиерът Кириакос Мицотакис, цитиран от гръцкия сайт „Катимерини“.

 

„Октомври започва с ново намаление на пътните такси, този път за участъка Малиакос-Клейди на Егейската магистрала в Централна Гърция. С новите цени, общата сума за преминаване през петте тол станции ще стане 13,7 евро през 2024 г., което представлява спад от 16,5 евро. Освен това, през 2025 г. цената ще достигне 14,4 евро, което е значително по-малко от 17,40 евро, които шофьорите иначе щяха да платят, ако намалението не беше реализирано“, заяви премиерът в публикация в социалните мрежи.

 

Мицотакис подчерта, че целта на правителството е да намали разходите за транспорт, и изрази ангажимент за последователно прилагане на тази политика, която е важна за икономическото благосъстояние на гражданите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама