НОВИНИ


Депутатът Димитър Аврамов на съд?

10 7454 31.12.2010
Депутатът Димитър Аврамов на съд?
Димитър Аврамов

На 10 януари Върховният административен съд ще решава дали монтанският депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който е един от вносителите на закона за собствеността и ползването на земеделската земя, е нарушил закона за конфликт на интереси.



Според парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, Аврамов и колегата му от ГЕРБ Стоян Гюзелев са нарушили правилата, тъй като и двамата били собственици на фирми, които се занимават със земеделие и имат арендувани ниви.

Двамата не са декларирали, че са били управители на фирми, които са обработвали земи и не са обявили свързани лица. Комисията вече е изпратила сигналите на върховния административен съд.

Гюзелев и Аврамов бяха автори на скандалната поправка в закона за ползването на земеделски земи, която задължаваше собствениците на земи да продават първо на арендаторите си терените си.

Димитър Аврамов е съдружник в „Гала инвест холдинг”, която според ДАКСИ е лицензиран търговец на зърно и е регистрирана като земеделски производител. Това означава, че монтанският депутат от ГЕРБ е потенциален арендатор и поради тази причина се смята, че има конфликт на интереси.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама