НОВИНИ


Сблъсък между два тира на АМ "Хемус" прати мъж в болница, с опасност за живота e

3 2356 02.10.2024
Сблъсък между два тира на АМ
БГНЕС

Мъж е с опасност за живота след тежка катастрофа на автомагистрала "Хемус", съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.


По предварителна информация, инцидентът е станал рано тази сутрин в участък от магистралата. Тежкотоварен автомобил, управляван от 50-годишен шофьор от Русе, се е сблъскал със задната част на друг тир, който се е движел пред него. Причините за катастрофата все още се изясняват, като към момента се работи по няколко версии, включително възможно невнимание или неспазване на дистанция от страна на водача на товарния автомобил. Няма данни за лоши метеорологични условия, които да са допринесли за инцидента.

 

В резултат на удара 50-годишният мъж е получил множество тежки наранявания, сред които фрактури на крайниците, контузия на мозъка и други вътрешни травми. Той е бил транспортиран по спешност в болница, където е настанен в отделението по реанимация. Лекарите се борят за живота му, като състоянието му е критично и има реална опасност за живота.

 

Местопроизшествието е било временно отцепено, за да бъдат извършени огледи и да се съберат доказателства за хода на катастрофата. Според информация от органите на реда, по случая е образувано досъдебно производство. В следващите дни се очаква да бъдат назначени технически експертизи, които да установят точните причини за сблъсъка, както и дали е имало техническа неизправност на някой от камионите.

 

Това е пореден тежък инцидент на магистрала "Хемус", която често е сцена на катастрофи, особено с тежкотоварни автомобили. Пътната полиция призовава шофьорите за повишено внимание и стриктно спазване на правилата за движение, особено в ранните сутрешни часове, когато видимостта може да бъде намалена, а реакциите на водачите — забавени.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама