НОВИНИ


Таксиметров шофьор върна 12 700 лв. на възрастно семейство, жертва на ало измама

1 2263 02.10.2024
Таксиметров шофьор върна 12 700 лв. на възрастно семейство, жертва на ало измама
pixabay

Таксиметров шофьор показа благородство, като върна 12 700 лева на възрастно семейство в село Липен, след като те станаха жертва на ало измама, съобщиха от ОДМВР-Монтана.


На 30 септември около 13:50 ч. семейството получило обаждане от скрит номер на домашния телефон. Непозната жена, представяща се за служител на енергийно дружество, ги информирала за непогасени задължения от 7 000 лева.

 

След това последвало ново обаждане от мним служител на криминалната полиция, който твърдял, че в селото действат телефонни измамници и поискал помощта на семейството за тяхното залавяне. Той инструктирал възрастните хора да съберат всичките си спестявания и да ги предадат на изпратен човек. Скоро след това пред дома им пристигнал таксиметров шофьор, който взел пакет с парите.

 

Шофьорът обаче получил обаждане от непознат румънски номер, който го заблудил, че изкупува земи в района на Монтана и му дал указания да вземе документи от адреса в селото, след което да откара възрастните хора до нотариус. След като прибрал парите, той проверил съдържанието на платнената торба и осъзнал, че превозва значителна сума. Вместо да продължи към града, той сменил посоката и се върнал, за да върне парите на семейство.

В резултат на инцидента, в РУ-Монтана е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1, вр. с чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама