НОВИНИ


Столична община ще строи парк в "Младост" 3

0 2250 02.10.2024
Столична община ще строи парк в
Ще има нов парк в Младост 3

Столична община обяви обществена поръчка за избор на строител, който да изгради парк в едно от все по-малкото незастроени пространства в "Младост" - пред храм "Рождество Христово" на ул. "Филип Аврамов" в ж.к. "Младост" 3.


Територията е с големина от близо 17 дка, става ясно от конкурсната документация. Превръщането на този терен в парк се обещава от години от управляващите в София.

 

След облагородяването в зелената площ трябва да има детска площадка, фитнес зона, зона за събития с покрита сцена, пространство за тихи игри и сух фонтан (виж визуализациите, които са дело на Столична община). В бъдещия парк се предвижда да се построят още трасе за каране на велосипеди, ролери, скейтбордове и др. - т.нар. пъмп трак, както и кафене, които не са включени в сегашната обществена поръчка.

 

Прогнозната стойност на строителството е 2,53 млн. лв. без ДДС., от които 1,6 млн. са осигурени от Столичния общински приватизационен фонд, а останалите трябва да се заложат в бюджета на София за догодина. През зимата общината е провела пазарни консултации относно цената на бъдещия парк, става ясно от свързан конкурс. Включили са се две компании, които са подали индикативни оферти, близки до обявената прогнозна стойност.

 

Срокът за внасяне на документи за участие в течащата процедура е 28 октомври т.г. "Надявам се, че преди края на годината ще има избран изпълнител и сключен договор, а през следващата проектът ще бъде изпълнен (срокът е до 6 месеца)", написа във Фейсбук общинският съветник от групата на ПП/ДБ/"Спаси София" Бойко Димитров. Той припомня, че идеята за изграждането на парка е от последния мандат на Йорданка Фандъкова и е преминала през прехвърляне терена към общината от страна на Министерството на отбраната, подготовка на проект, осигуряване на финансиране от СОПФ и общинския бюджет и през пазарни консултации за уточняване на реалната стойност. "Този проект е и символ на приемствеността между различните управления и показва, че всички заедно трябва да работим за нашия град", коментира Димитров.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама