НОВИНИ


Израелската армия: Ликвидирахме 15 терористи от Хизбула в Южен Ливан

0 2157 03.10.2024
Израелската армия: Ликвидирахме 15 терористи от Хизбула в Южен Ливан
БГНЕС

Израелската армия днес предаде, че 15 бойци от въоръженото ислямистко движение Хизбула са били убити при нощен въздушен удар по една от техните бази в Южен Ливан, информира Франс прес.


„Около 15 терористи от Хизбула бяха ликвидирани при удар по сградата на общината в Бинт Джбейл, където се съхраняват големи количества оръжия на Хизбула, се посочва в изявление на армията.

 

На свой ред ливанската организация коментира, че е отблъснала опит за израелско настъпление по границата в Южен Ливан, където израелската армия твърди, че провежда ограничени и локални операции.

 


Според изявлението Хизбула е „отблъснала с артилерийски огън опита на вражеските израелски сили да напреднат към един от входовете в бетонната и телената ограда, минаваща по протежение на границата между Израел и Ливан, известен като "Портата Фатима".

 

Израелската армия днес потвърди също така, че при удари преди три месеца е „елиминирала“ председателя на правителството на Хамас в ивицата Газа Рауи Мущаха и висшите служители по сигурността Самех ас Сирадж и Сами Удех.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама