НОВИНИ


Жена почина след акушерска операция в Пловдив

0 2190 03.10.2024
Жена почина след акушерска операция в Пловдив

44-годишна жена е починала след операция в клиника "Торакс" в Пловдив за отстраняване на миомен възел (доброкачествен тумор на матката).


Според роднините на починалата жена, при изписването й от клиниката, тя не е била в добро състояние. Близките потърсили д-р Иван Главчев, който е извършил операцията. При прегледа жената изкървяла и била приета отново в "Торакс", а по-късно била прехвърлена в болница "Каспела", където преминала спешна операция. Лекарите се борили за живота й в продължение на няколко дни, но не успели да я спасят, съобщава bTV.

 

"Болната е с тотален перитонит на базата на инфектирана стара кръв от хеморагия в коремната кухина. За съжаление, източник на инфекцията се оказа самата гинекологична операция," коментира проф. д-р Росен Димов, началник на Хирургично отделение в "Каспела".

 

Във връзка с инцидента, здравният министър е разпоредил проверка по случая с починала родилка и бебе в Самоков. Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в МБАЛ "Самоков".

 

Д-р Иван Главчев твърди, че жената е била изписана от "Торакс" без проблеми. "Няма никакви клинични данни за инфекция. Това се установява, когато пациентът има оплаквания. Ако няма оплаквания, как да разбереш какво се случва? Не сме имали повод за съмнение - нито от изследванията, нито от състоянието на пациентката. Нищо не показваше, че нещата са се усложнили," обяснява д-р Иван Главчев, акушер-гинеколог в болница "Торакс".

Роднините на починалата жена планират да заведат дело. По случая се извършва проверка от изпълнителна агенция "Медицински надзор".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама