НОВИНИ


Летище София облекчава условията за туроператори за зимния сезон 2024/2025

0 2478 03.10.2024
Летище София облекчава условията за туроператори за зимния сезон 2024/2025
Министерство на туризма

Условията за туроператорите на Летище София през зимния сезон ще бъдат облекчени след споразумение между Министерството на туризма и аеропорта. Споразумението предвижда безплатен достъп за бусовете на туристическите агенции и подобрения в организацията на паркинга, съобщават от ресорното ведомство.


След среща на служебния министър на туризма Евтим Милошев, транспортния зам.-министър Живко Петров и заместник кмета на Столична община Никола Барбутов с Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на Летище София, е договорено за предстоящата зимна кампания 2024/2025 да няма такса за достъп на бусовете на туроператорите до Терминал 2.

 

Мерките са предизвикани от сигнали от туристическия сектор за повишаване на таксите за достъп и престой на паркинга. Те ще важат до края на зимния сезон, като в същото време ще бъде извършен анализ на трафика.

 

След края на сезона се обсъжда увеличаване на безплатния престой на автобусите и бусовете на туроператорите от 15 на 30 минути до три пъти на ден. Концесионерът на летището също така ще изгради система за автоматично разпознаване на височината на превозните средства, за да подобри организацията на паркинга.

 

На срещата Милошев и Барбутов подчертаха необходимостта от изграждане на нов интерактивен туристически информационен център на Летище София, като Кабайеро прояви интерес към идеята. "Нашата основна цел е развитието на София и България като туристическа дестинация, както и увеличаване на въздушната свързаност чрез нови маршрути," коментира той.

 

След скорошната си визита в Япония, Евтим Милошев е амбициран да открие чартърна самолетна линия от София до Токио или Пекин, за което Кабайеро предложи експертна помощ и анализ на данни от екипа си.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама