НОВИНИ


Снеха имунитетите на Джейхан Ибрямов, повдигат му обвинение

4 2217 04.10.2024
Снеха имунитетите на Джейхан Ибрямов, повдигат му обвинение
Джейхан Ибрямов БГНЕС

Първоначално Централната избирателна комисия сне имунитета му на кандидат-депутата от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”. 13 от 15-те членове на Комисията гласуваха "за". Малко след това председателят на Народното събрание Рая Назарян разреши свалянето на депутатския имунитет на Ибрямов.


Днес разследващите ще дадат повече информация за задържането на независимия депутат Джейхан Ибрямов. Той няма имунитет, след като ЦИК и председателят на Народното събрание снеха и двата, които притежаваше - на народен представител от ДПС и на кандидат-депутат от "Алианс за права и свободи".

 

В четвъртък от държавното обвинение удължиха мярката на близкия до Ахмед Доган кандидат за народен представител на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за търговия с влияние.

 

Джейхан Ибрямов беше задържан за 24 часа в сряда вечер, след което бе отведен в следствения арест. А адвокатът му каза, че задържането е по разследване за купуване на гласове.

 

Според обвинението в периода от 25 септември до 2 октомври тази година Ибрямов поискал и взел „дар’, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им.

Повдигат обвинения за търговия с влияние на Джейхан Ибрямов

 

А след като държавното обвинение удължи мярката на Джейхан Ибрямов - съпругата му Биршен обяви, че в знак на протест започва гладна стачка в Триъгълника на властта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама