НОВИНИ


Български пощи: „Забавяне на пратки до Близкия изток заради ескалиращо напрежение и отменени полети

0 2169 04.10.2024
Български пощи: „Забавяне на пратки до Близкия изток заради ескалиращо напрежение и отменени полети

„Български пощи" предупреждават за възможни забавяния в обработката и доставката на пратки до редица държави в Близкия изток. Забавянията се дължат на множество отменени полети до Йордания, Иран и Ирак, като проблемите с транспорта засягат и съседни държави в региона.


Напомняме, че през последните седмици напрежението в Близкия изток значително се повиши, след като лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала беше ликвидиран при операция, а Израел стартира наземна военна кампания в Ливан. Ситуацията допълнително се усложни, когато Иран отговори на действията с изстрелването на около 200 ракети по израелски територии. Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Техеран ще плати "висока цена" за нападението, като израелските въоръжени сили подготвят ответни действия.

 

Ескалацията на конфликта доведе до значителни промени в авиотранспорта в района. Редица международни авиокомпании, от съображения за сигурност, решиха да преустановят временно полетите си до Близкия изток или да променят маршрутите си, за да избегнат зоните на конфликт. Това създава затруднения не само за пътниците, но и за международните пощенски и логистични услуги, които разчитат на въздушния транспорт за бързи доставки. "Български пощи" съветват своите клиенти да се информират за ситуацията и да очакват възможни забавяния при изпращането на пратки към този регион.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама