НОВИНИ


Володимир Зеленски: Успешното ПВО на Израел, може да пази и небето на Украйна

2 2194 04.10.2024
Володимир  Зеленски: Успешното ПВО на Израел, може да пази и небето на Украйна
Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди на среща с генералния секретар на НАТО Марок Рюте укрепването на противовъздушната отбрана, членството на Украйна в НАТО и призова за съвместна защита на небето, както в Израел.


 „Всички ние в Европа се нуждаем еднакво – Украйна в Алианса. И не само в името на по-голямата обща сила, не само защото това е просто справедливо и заслужено за украинците, но и защото само благодарение на пълната интеграция на Украйна - ясно за нашата позиция в евроатлантика - възможно е надеждно да се премахне старото и престъпно руско изкушение да наруши реда на живота в Европа. Геополитическата сигурност е изключителна ценност за Украйна и за цяла Европа.", каза оше той.

 

Президентът също така подчерта важността на противовъздушната отбрана за Украйна в навечерието на зимата, както и напредъка в съвместното сваляне на руски ракети и безпилотни самолети.

 

Освен това Зеленски отбеляза, че Украйна може да внедри системи за противовъздушна отбрана, подобни на тези, които в момента работят в Израел.

 

„Виждаме, че една от основните причини за липсата на сигурност в небето на Украйна и по-специално в близост до границите на НАТО – нашите съседи – е липсата на решения за съвместна работа, за съвместна отбрана. Какво работи в небето на Близкия изток и помага за отбраната на Израел, може да работи и в небето на нашата част от Европа – в Украйна, също помагайки за спасяването на животи, има специални технически решения, има доста ефективни тактики“, добави президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама