НОВИНИ


15 предупредителни изтрела и незаконна сеч: Румънец е тежко прострелян, български полицай - ударен с резачка /обновена/

2 2788 04.10.2024
15 предупредителни изтрела и незаконна сеч: Румънец е тежко прострелян, български полицай - ударен с резачка /обновена/
Снимката е илюстративна

Мъж от село Телеорман е бил прострелян и е в тежко състояние, след като в четвъртък вечерта се опитал да премине Дунав в каруца, предава Digi24. Български полицай е ранен, а румънски гражданин е прострелян на наша територия, докато е извършвал незаконна сеч, съобщиха от МВР.


Мъжът пътувал с друг жител на селото, за да си вземе дърва за огрев.

 

Българските полицаи произвели няколко предупредителни изстрела, след което единият от двамата мъже бил прострелян.





Той е откаран в румънска болница в Александрия.

 

Придружаващият го мъж все още се намира в България, където срещу него се води разследване за незаконен опит за преминаване на държавната граница. Tакова ще се проведе и в Румъния. 

 

От МВР съобщават, че на 3 октомври, около 18:00 часа, след като чуват звук от моторен трион, служители на РУ-Никопол и Регионалната дирекция по горите, провеждат полицейска операция за незаконна сеч в района около река Дунав.  

 

На място са засечени двама нарушители, които не изпълняват полицейските разпореждания. По данни на МВР двамата нападат служителите на реда, като насочват към тях моторната резачка и вила.

 

Произведени са 15 предупредителни изстрела, но и това не възпира агресията срещу органите на реда. Един от полицейските служители е ударен с моторната резачка и е с нанесена телесна повреда. Така се стига до неволното прострелване на единия нарушител. Вторият е задържан.

Незабавно са предприети действия да бъде оказана адекватна медицинска помощ на простреляния. Той е откаран в най-близкото лечебно заведение в Румъния, тъй като междувременно е установено, че и двамата нарушители са румънски граждани, влезли незаконно на територията на страната. 





Вторият нарушител е задържан за 72 часа и към него са повдигнати обвинения.

 

Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на прокурор. Направен е оглед на мястото, информирани са и румънските власти.

 

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков е провел разговор с румънския си колега Каталин Предою днес следобед. Двамата са се информирали взаимно за обстоятелствата около случая, предават още от МВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама