НОВИНИ


Хиляди израелци отново излязоха по улиците с искане останалите в плен заложници да бъдат освободени

1 2182 06.10.2024
Хиляди израелци отново излязоха по улиците с искане останалите в плен заложници да бъдат освободени
БГНЕС

Малко преди първата годишнина от нападението на палестинската групировка Хамас на 7 октомври, хиляди израелци отново излязоха на улиците с настояване останалите оттогава в плен заложници да бъдат освободени, съобщи БТА, цитирайки ДПА.


Снощните акции не бяха големи, както при предишни случаи, заради ограниченията върху събиранията на много места в страната предвид сложната ситуация със сигурността.

 

Местни медии твърдят, че около 2000 демонстранти са присъствали на митинг в Тел Авив – в момента максималната позволена численост на събитията, провеждани в централната част на Израел.



Демонстрации с искане да се сключи споразумение, което да включва и примирие в Газа, се проведоха и на други места в страната.

 

„Една година и те все още не са тук“, пишеше на един от плакатите в Тел Авив. Роднините на заложниците критикуват министър-председателя Бенямин Нетаняху, че саботира споразумението с Хамас и изпълнява исканията на крайнодесните си и религиозни коалиционни партньори. Те са против отстъпки за палестинската организация, а Нетаняху зависи от тях за политическото си оцеляване. 

 

Мнозина от недоволните граждани се страхуват, че заложниците ще бъдат забравени на фона на започналите боеве в Ливан. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама