НОВИНИ


Бивш посланик на България в Израел: Предстоят големи промени на глобално ниво

0 2275 07.10.2024
Бивш посланик на България в Израел: Предстоят големи промени на глобално ниво
скрийншот

Българските власти реагираха адекватно и навреме спрямо конфликта в Близкия изток. Факт е, че не сме в зоната на пряката застрашеност, но общата среда се променя и в тази ситуация никой не може да се чувства абсолютно сигурен.


Това заяви в ефира на БНТ Румяна Бъчварова, бивш посланик на България в Израел.

 

"Все още нямаме Европейска комисия, но отношенията между ЕС, Израел и региона са много сложни. Има много натрупани проблеми. Няма как ЕС да се намеси в този конфликт. Виждаме и блокажа с ООН. В крайна сметка, това е видимата част на нещо съществено в конфликтите на този регион – отсъствие на голям посредник, на когото и двете страни имат доверие”, обясни тя.





На въпрос ще установи ли Израел нов ред в Близкия изток, тя подчерта: „Бенямин Нетаняху каза, че след нападението преди точно година правилата вече са различни. Предстоят големи промени на глобално ниво.”

 

„Виждаме как светът се раздели. Пропалестински и произраелски протести от вчера – навсякъде общностите са разделени и това е изключителен пробив в глобалната сигурност. 10 000 са антисемитските атаки. Европа и светът, преживели Холокоста, се връщат към подобни прояви”, каза още Бъчварова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама