НОВИНИ


БЧК започва дарителска кампания за бедстващите в Босна и Херцеговина

1 2162 07.10.2024
БЧК започва дарителска кампания за бедстващите в Босна и Херцеговина

Българският червен кръст (БЧК) започва кампания за набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от наводненията на 4 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на хуманитарната организация.


БЧК напомня, че на 4 октомври поредица от наводнения удариха пет общини в Босна и Херцеговина: Ябланица, Конич, Крешево, Фойница и Киселяк. Освен тежките наводнения, община Ябланица бе допълнително засегната от земетресение.

 

Най-малко 18 души загинаха, 12 са в неизвестност, а 50 души са разселени. Общият брой на засегнатите надвишава 5000. Тези данни не са окончателни, тъй като няколко общини остават изолирани и откъснати от спасителните усилия и комуникацията, поради унищожена критична инфраструктура. Липсата на телефонни и интернет връзки допълнително усложнява координацията и спасителните операции. Ситуацията остава нестабилна, докато спасителните дейности продължават и се очаква актуализация на информацията.

 

БЧК изразява своята съпричастност и призовава всички за солидарност и помощ към населението на Босна и Херцеговина, както и за подкрепа на усилията на Червения кръст там. Организацията подчертава, че всяко дарение е от голямо значение в този труден момент и ще продължи да следи ситуацията в Босна и Херцеговина.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама