НОВИНИ


Григор Димитров се наложи над австралиец и е на осминафинал в Шанхай

1 2953 08.10.2024
Григор Димитров се наложи над австралиец и е на осминафинал в Шанхай
БГНЕС

Деветият поставен в схемата на Мастърс 1000 турнира в Шанхай Григор Димитров продължава на осминафинал.


Първата ни ракета надделя убедително над 20-ия Алексей Попирин от Австралия със 7:6(5), 6:2 след 88 минути игра.

 

В първата част всеки вземаше подаването си. В 12-ия гейм Димитров стигна до сетбол, но опонентът му успя да се защити на втори сервис. Така се стигна до тайбрек. В него нашенецът поведе с 6:3 точки и реализира общо четвъртата си възможност да затвори частта с чудесен удар от форхенд по правата.



Това разочарова 25-годишния Попирин, който беше пробит още на старта на втория сет, когато сеченият му бекхенд отлетя в аут. С шестия си ас Григор затвърди за 2:0. Димитров продължи доминацията си, проби пак, при това на нула. Серията на 33-годишния хасковлия от 14 поредни спечели точки бе спряна едва в петия гейм. При 1:5 австралиецът сервираше за оставане в двубоя и успя. След това Димитров застана на основната линия, за да сложи край на срещата. За секунди той поведе с 40:0 и реализира първия си мачбол след ретур в аут на съперника.

 

Най-добрият ни тенисист записа 18 печеливши удари в срещата (7 аса) при 17 непредизвикани грешки. Той вкара 65 процента първи сервис и спечели цели 97 процента от точките при разиграването му.



Следващият опонент на Гришо е Якуб Меншик, който е 65-и в света. Димитров загуби от 19-годишния чех на Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид след 2:6, 7:6, 3:6. Това е и единствената им среща до момента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама