НОВИНИ


Руски хакери за втори пореден ден свалиха сайтове на белгийски институции

1 2169 08.10.2024
Руски хакери за втори пореден ден свалиха сайтове на белгийски институции
Pixabay

Руски хакери за втори пореден ден са свалили днес сайтове на белгийски институции, алармират местни медии.


Уточнява се, че този път са засегнати сайтове на общински власти и на пристанището в Зеебрюге.

 

Хакерите от групата NoName057(16) са посочили в "Телеграм", че "наказват Белгия заради подкрепата й за украинските терористи". Белгийският център за киберсигурност е потвърдил авторството на атаките и ги е определил като "безопасни".

 

Медиите поясняват, че въпросната хакерска група се обявява срещу всякаква подкрепа за Украйна и сваля сайтове в държавите, поддръжници на Киев, с изпращането на прекалено голям брой заявки за достъп до избрани интернет страници. Допълва се, че Белгия е получила заплахи от същата група по повод предстоящите в неделя избори за общински власти.



Киберексперти са единодушни, че действията на руските агресори целят привличане на вниманието и - в случая - създаване на усещането, че изборите са застрашени.

 

Припомняме, че неотдавна белгийските власти информираха, че от началото на военното нападение на Русия срещу Украйна са предоставили на Киев помощ за над 1,2 милиарда евро. Предвижда се скоро Украйна да получи белгийски изтребители Ф-16 и допълнителни доставки на оръдия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама