НОВИНИ


Осъждан блъсна полицай и го влачи на капака при бясно шофиране из Плевен

1 2354 08.10.2024
Осъждан блъсна полицай и го влачи на капака при бясно шофиране из Плевен

Полицай от Плевен пострада сериозно, след като бе влачен на предния капак на автомобил над един километър, докато се опитвал да спре шофьор за проверка. Окръжната прокуратура повдигна обвинения на 33-годишен мъж за умишлено причиняване на средна телесна повреда на полицейски служител.


Полицай от Плевен е с черепно-мозъчна травма, след като е бил "возен" над един километър върху предния капак на автомобил, чийто шофьор е отказал да спре за проверка. Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на 33-годишен мъж за умишлено причиняване на средна телесна повреда на полицейски служител, както и за нарушаване на правилата за движение.

 

Инцидентът е станал в понеделник вечерта, когато полицейският служител от Второ РУ - Плевен е предприел действия за разкриване на престъпна дейност, свързана с трафик на жени и развратни действия. При опит да спре автомобила на заподозрения, полицаят застанал пред колата и се представил, но шофьорът рязко потеглил, като униформеният се озовал на капака. Мъжът продължил да кара с висока скорост по улиците на града, докато полицаят не паднал на пътното платно.

 

В резултат на падането, служителят е получил черепно-мозъчна травма, счупено ребро и увреждане на белия дроб. Обвиняемият, който вече има криминално досие, е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска от Окръжния съд - Плевен постоянен арест за обвиняемия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама