НОВИНИ


Втората Мирна среща на върха за Украйна може да не се състои през ноември

2 2352 08.10.2024
Втората Мирна среща на върха за Украйна може да не се състои през ноември

Втората мирна среща на върха, планирана за ноември, може да бъде отменена, заяви Дария Заривна, съветник на украинския президент. Подготовката за събитието обаче продължава, като решението за датата ще бъде взето в началото на месеца, а през октомври ще се проведат тематични конференции, свързани с мирния процес.


Втората мирна среща на върха може да не се състои през ноември. Но всичко за подготовката й вече трябва да е завършено, каза Дария Заривна, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, в коментар за украинския портал "Телеграф". След това Заривна уточни в Telegram, че въпросът за датата на срещата ще бъде решен в началото на ноември.

 

"Трябва да направя разяснение. През октомври ще се проведат редица тематични конференции по точките от формулата на мира. Последната такава конференция ще се проведе на 30-31 октомври", написа тя. На 5 ноември в САЩ ще се проведат президентски избори.

 

Мирната среща в Швейцария се проведе в средата на юли без участието на Русия. Президентът на Украйна Володимир Зеленски не изключи участието на представители на Москва във втората среща на върха.

 

През юли бе съобщено, че Украйна се стреми да проведе втора "мирна среща на върха" с участието на Русия преди изборите в САЩ през ноември. Това съобщиха украински и няколко западни официални лица при условие на анонимност. В края на август Зеленски каза, че проектът на окончателния документ за срещата на върха трябва да бъде подготвен "до ноември".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама