НОВИНИ


Съдът днес решава за мярката на Джейхан Ибрямов

0 2149 10.10.2024
Съдът днес решава за мярката на Джейхан Ибрямов
Джейхан Ибрямов

Съдът трябва да се произнесе по законосъобразността на задържането на Джейхан Ибрямов.


Софийският градски съд постанови "задържане под стража" за политика, който беше хванат със 100 хил. белязани банкноти.

 

Като депутат и кандидат-депутат Ибрямов има двоен имунитет, който беше свален с решение на Народното събрание и Централната избирателна комисия.



Обвинението срещу него е за търговия с влияние.

 

На предишното заседание съдът изтъкна, че са събрани значителен по обем доказателства, че Джейхан Ибрямов е поискал и получил подкуп с обещанието да окаже влияние върху служители на Министерството на отбраната във връзка с предстоящо взимане на решение за обществена поръчка.

 

Кандидат-депутатът и народен представител в 50-ото Народно събрание беше арестуван на 2 октомври, след като КОНПИ проведе акция в негови имоти и иззе белязани пари. Обвинението срещу него е за търговия с влияние.

 

Той беше задържан за 72 часа, след като от ЦИК (като кандидат за депутата) и Народното събрание (като народен представител в 50-ото НС) свалиха имунитетите му.

 

На първа инстанция съдът прие, че престъплението, за което беше задържан преди дни, е сериозно и за него може да бъде наложена присъда до 6 години затвор и глоба от 5000 лв. за търговия с влияние.





От прокуратурата обявиха, че Джейхан Ибрямов е поискал 200 000 лв. от Мирослав Тодоров с обяснението, че му трябват за купуване на гласове.


Мирослав Тодоров беше арестуван като член на група за данъчни престъпления и пране на пари през август тази година. Срещу парите Ибрямов е обещал да лобира в Министерството на отбраната, за да печели Тодоров обществени поръчки на ведомството.

Също днес Апелативният съд в Пловдив ще заседава по случая с кмета на община Минерални бани, също близък до Ахмед Доган – Мюмюн Искендер, сина му Али Али и общинският служител Байрям Иляз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама