НОВИНИ


АПИ предупреждава за затруднения при купуването на е-винетки на 14 октомври

0 1778 10.10.2024
АПИ предупреждава за затруднения при купуването на е-винетки на 14 октомври

На 14 октомври сутринта се очакват затруднения при закупуването на е-винетки и маршрутни карти заради актуализация на системата за пътни такси, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура.


Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждава, че на 14 октомври (понеделник) от 8:00 до 10:00 ч. може да има затруднения при закупуването на е-винетки и маршрутни карти през терминалите за самотаксуване, както и на гишетата на АПИ.

 

Причината е актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Гишетата, които може да бъдат засегнати, се намират на основните гранични контролно-пропускателни пунктове и в 27-те областни пътни управления. През останалите канали за продажба, като интернет страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL и партньорската мрежа на АПИ, купуването ще бъде възможно без прекъсване.

 

Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона чрез бордови устройства и GPS тракери.Националното тол управление препоръчва на шофьорите, които планират пътуване, да закупят необходимите е-винетки или маршрутни карти своевременно, за да избегнат евентуални затруднения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама