НОВИНИ


Пловдивски съд осъди касиерка за присвояване на 144 200 лева от банка

1 2145 10.10.2024
Пловдивски съд осъди касиерка за присвояване на 144 200 лева от банка

Пловдивският районен съд осъди 51-годишна жена за длъжностно присвояване на 144 200 лева от банкова институция, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив. Жената е получила наказание от една година лишаване от свобода, условно, с изпитателен срок от три години.


Тя е признала вината си за извършване на престъпление в периода от март 2020 г. до 18 април 2024 г. в Пловдив. В качеството си на касиер във финансов център на банка, жената е подменяла истински 100-левови купюри с банкноти, заменяйки ги с зелени хартиени листчета.

 

По този начин е присвоила общо 144 200 лева, които са собственост на банката. Сумата е била поверена на жената за съхранение и управление в нейното длъжностно качество. Длъжностното присвояване е квалифицирано като извършено в големи размери.

 

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд присвоените пари са били напълно възстановени. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд - Пловдив, като определението на съда е окончателно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама