НОВИНИ


Руснаците тероризират с управляеми бомби град Запорожие, най-малко 4-ма са ранени

1 2143 10.10.2024
Руснаците тероризират с управляеми бомби град Запорожие, най-малко 4-ма са ранени
БГНЕС

Най-малко четирима души бяха ранени при серия от руски въздушни удари по град Запорожие в Югоизточна Украйна.


За това алармира ръководителят на областната военна администрация Иван Федоров, цитиран от Ройтерс. По думите му са били нанесени щети по 29 сгради.

 

Украинската национална полиция отбеляза, че по първоначална информация руските сили са нанесли три удара с управляеми бомби.  



Запорожие е фундаментален логистичен и индустриален център, който Русия през последните седмици засипа с този тип бомби. Запорожка област е частично окупирана от руските сили и е една от четирите украински области, които Москва претендира, че е анексирала. Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа и също се намира под руски контрол, пише Ройтерс.

 

Областният управител на Днепропетровск Сергий Лисак на свой ред алармира, че един човек е бил ранен, а пететажен жилищен блок е бил обхванат от пламъци след руска атака с дрон срещу град Кривой Рог. Службите за спешна помощ спасиха шестима души от засегнатата част на сградата и потушиха пожара, уточни Лисак. 



Окупаторите снощи удариха и южната Николаевска област. Губернаторът Виталий Ким коментира, че при атаката с крилати ракети е била поразена складовата зона в инфраструктурен обект. В резултат на удара е избухнал пожар, който по-късно е бил потушен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама