НОВИНИ


Какво време ни очаква в последния работен ден от седмицата?

1 2178 11.10.2024
Какво време ни очаква в последния работен ден от седмицата?

Днес ще има значителна облачност, като следобед в Западна България, а през нощта срещу събота и в останалата част на страната, се очакват валежи от дъжд. На места ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър – в западната част от северозапад, а в източната от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, а в София около 23°.


По Черноморието облачността ще се увеличава през деня. Ще има слаб до умерен вятър от юг-югоизток, а температурите ще варират между 22° и 25°. Температурата на морската вода ще бъде около 21°-22°, с вълнение на морето от около 2 бала.

 

В планините облачността ще бъде значителна, като в Стара планина ще вали дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще е около 20°, а на 2000 метра около 13°.

 

В събота сутринта все още ще има валежи в Източна България, но над Западна и Централна България те ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Вятърът от северозапад ще се усили, особено в източната част на страната. До вечерта навсякъде валежите ще спрат и вятърът ще отслабне.

 

Температурите ще се понижават, като дневните ще бъдат от 15°-16° в Североизточна България до 24°-25° в Горнотракийската низина. В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана облачност и малка вероятност за валежи. В някои котловини и източни райони сутринта ще има мъгли и намалена видимост. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните – от 18° до 23°.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама