НОВИНИ


Заловени 7 кг кокаин в тайник на автомобил при акция на ГКПП Дунав мост-Видин

0 2259 11.10.2024
Заловени 7 кг кокаин в тайник на автомобил при акция на ГКПП Дунав мост-Видин
Bulgarian National Customs Agency

Митническите инспектори от Видин откриха 12 пакета с кокаин с общо тегло над 7 кг, скрити в тайник на автомобил. Наркотикът е бил намерен след физическа проверка на автомобила, а водачът е задържан с обвинение за контрабанда на високорисково вещество в особено големи размери.


Митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика Видин“ са открили 12 пакета с кокаин в специално изграден тайник в лек автомобил. Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура и касае контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.


.

Наркотикът е бил скрит в областта на задната седалка – между облегалката и багажника, където е била открита преграда с необичайна плътност. При проверка инспекторите са намерили 12 пакета с неправилна форма, опаковани в прозрачно фолио, с общо тегло 7 315 грама. Тестването на веществото с полеви наркотест е показало положителен резултат за кокаин.

 


.

Освен това в тайника е открит GPS тракер, който е бил поставен в работна ръкавица. Водачът на автомобила е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Съдът разглежда искане за мярка „задържане под стража“. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева за това престъпление.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама