НОВИНИ


Харис и Тръмп са наравно в 7 ключови щата, които вероятно ще определят изхода от президентските избори

2 2177 11.10.2024
Харис и Тръмп са наравно в 7 ключови щата, които вероятно ще определят изхода от президентските избори
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп (вляво) и кандидат-президентът от Демократическата партия Камала Харис (вдясно) БГНЕС

Кандидатката за президент на Демократическата партия на САЩ Камала Харис и опонентът й републиканец Доналд Тръмп са наравно в седем ключови щата, които вероятно ще определят изхода от президентските избори тази година.


За това информира Ройтерс, като цитира проучване на в. "Уолстрийт джърнъл".

 

Изследването дава на Харис незначителна преднина от 2 процентни пункта в Аризона, Джорджия и Мичиган, срещу 6 пункта на Тръмп в Невада и 1 в Пенсилвания. Двамата са наравно в Северна Каролина и Уисконсин.



Гласоподавателите в седемте щата са на мнение, че Тръмп е по-подготвен да се справи с икономиката и нелегалната миграция, но са разделени по въпроса дали той трябва да управлява страната.

 

Проучването е основано на отговорите на 600 регистрирани гласоподаватели във всеки щат, дадени в интервала между 28 септември и 8 октомври, а допустимата грешка във всеки щат е 4 процентни пункта.

 

Друго проучване на Ройтерс/ Ипсос тази седмица също недвусмислено демонстрира, че Тръмп и Харис са практически наравно в САЩ, като вицепрезидентката води с 46% срещу 43 процента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама