НОВИНИ


Израелски експерти: Украйна да започне обезглавяване на руския агресор!

11 4949 12.10.2024
Израелски експерти: Украйна да започне обезглавяване на руския агресор!

Украйна трябва веднага да започне да прилага израелската тактика „обезглавяване на противника“. Това означава съвместни действия на армията с разузнавателните структури: откриване на важните хора от руските въоръжени сили и политиката и тяхното ликвидиране с високоточни удари.


Израел месеци наред провежда ефективни операции благодарение на сътрудничеството между военните и специалните служби. Тактиката против Хизбула би била много полезна и за украинците, категоричен е експертът по международна безопасност Кейси Кристи, директор на Christie and Associates и сътрудник на Kyiv Post. По този начин важни за руската власт и армия ще бъдат ликвидирани и Москва ще бъде принудена да търси техни заместници, което е тежък проблем.

 

Киев, съветва Кристи, да се съсредоточи в откриването на ключови руски лидери и важни активи, чието отстраняване ще промени драстично хода на войната.

 

Освен това нападението срещу такива субекти и обекти ще повлияе силно върху демотивирането на руските войски и ще срине моралния дух, който е без това е нисък. Високоточните удари ще принудят Русия да спре настъплението в различни райони и да се опитва да се прегрупира. Това изисква много усилия и разкрива нови възможности за нанасяне на тежки удари.

 

Час по-скоро Украйна трябва да усъвършенства системата на взаимодействие между разузнаване и армия, за да генерира оперативни данни с бързи, жестоки удари по врага.

Операцията по превземането на територии от руската Курска област показва, че руското командване е слабо и дори не може да организира защитата на важни обекти в самата Русия. Това е огромна слабост и трябва да бъде наказвана постоянно, смята Кейси Кристи.

 

Израелски военни експерти са на мнение също, че украинската армия трябва веднага да започне да обстрелва Русия с далекобойни ракети и самолети. Ударите в дълбочина ще принудят Кремъл да прехвърля части и хора, което в момента е почти непосилно за войските на Москва. Жертвите от страна на Русия са вече лизо 650 000, което действа деморализиращо на военнослужещите.

 

Цяла група руски офицери са дезертирали от войната и са във Франция, където очакват да получат статут на политически емигранти заради позицията си срещу политиката на Кремъл, пише изданието www.9tv.co.il. Моментът е много подходящ да се предизвика хаос в редиците на руските военни части. Всеки ден загиват около 1200 руски военнослужещи, а нови на тяхно място трудно се осигуряват. Путин и военното ръководство нехаят за броя на жертвите, което допълнително води до сътресения на фронта, смятат още израелските военни експерти.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама