НОВИНИ


Тази нощ горя депото за отпадъци край Цалапица, ето какво съветват местните власти

2 2176 12.10.2024
Тази нощ горя депото за отпадъци край Цалапица, ето какво съветват местните власти
Община Пловдив

Пожар горя тази нощ на депото за битови отпадъци край Цалапица. Четири екипа пожарникари се бореха с пламъците на място.


Две от мобилните станции на екоинспекцията пристигнаха за да измерят на място показателите във въздуха и не установиха завишаване на нормите. Въпреки това, като предохранителна мярка от областната управа препоръчаха затваряне на прозорците, а бременните, децата и болните хора да останат в затворени пространства.





Миризма на дим се усещаше и в някои части на Пловдив, както и в град Стамболийски. Рано тази сутрин заваля дъжд. Пожарът вече е локализиран.

 

Според директора на пловдивската пожарна ст. ком. Васил Димов дъждът е помогнал да намалее задимяването в района, макар че тази сутрин в Пловдив все още се усещаше миризма на запалено сметище, предане БНР.

 

Леко повишение на концентрациите е отчетено в 3.00 часа в АИС в „Тракия“, но показателите вече са в норма. В някои райони на града се усеща миризма на изгоряло. Възможна е промяна на движението на въздушните маси към града по поречието на река Марица. 


Директорът на РЗИ - Пловдив, д-р Аргир Аргиров препоръча поне до обяд прозорците да останат затворени, но, по думите му, маски не са нужни. 

Сформиран е областен кризисен щаб, който координира дейностите между различните институции. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама