ПОЛИТИКА


Бившият транспортен министър от ГЕРБ Ивайло Московски става изпълнителен директор на ББР

10 6927 12.10.2024
Бившият транспортен министър от ГЕРБ Ивайло Московски става изпълнителен директор на ББР
Ивайло Московски БГНЕС

Бившият транспортен министър от ГЕРБ Ивайло Московски ще стане част от оперативното ръководство на Българската банка за развитие като член на Управителния съвет и изпълнителен директор, съобщиха от банката.


Московски беше вицепрезидент по оперативна дейност и член на УС на Черноморската банка за търговия и развитие, допълват от ББР и припомнят опита му като народен представител и транспортен министър.





Причината за оставката му беше катастрофата на автобус край Своге, при която загинаха 19 души.

 

Ивайло Московски беше транспортен министър в третото правителство на Бойко Борисов, но хвърли своята оставка в първата вълна на рокади в мандата. Тогава заедно подадоха оставките си трима министри - освен Московски, и регионалният Николай Нанков, както и МВР-шефът Валентин Радев.

 

Повод за оставката бе поемане на политическа отговорност за катастрофата край Своге на автобус с пенсионери в неравностойно положение. След оставката за кратко време Ивайло Московски се върна в Народното събрание като депутат, откъдето отиде като вицепрезидент по оперативна дейност и член на УС на Черноморската банка за търговия и развитие. 

 

И за още една промяна съобщават от ББР. Дългогодишният ръководител на управление "Финанси" в банката Димитър Митев ще се присъедини към надзорния орган. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама