НОВИНИ


Украйна свали руски военен транспортен самолет

6 2235 14.10.2024
Украйна свали руски военен транспортен самолет

Украинските сили съобщиха, че са свалили руски военен транспортен самолет на летище в област Оренбург, на около 1000 км от границата с Украйна. Това е част от засилените атаки на Киев срещу руски военни и инфраструктурни обекти, с цел да нарушат логистиката на Москва.


Киев съобщи, че неговите сили са свалили руски военен транспортен самолет, разположен на летище дълбоко в територията на Русия през уикенда. Това е най-новото твърдение на Украйна за нападение зад линиите на Москва.

 

През последните месеци Украйна е засилила атаките си на руска територия, нанасяйки удари по военни обекти и енергийни съоръжения с цел да наруши руската военна логистика, предаде АФП. Агенцията за военно разузнаване на Киев твърди, че е свалила транспортен самолет Ту-34 на военно летище в област Оренбург през нощта на 12 срещу 13 октомври. Летището се намира на около 1000 км от границата с Украйна.

 

„Произведените в Съветския съюз самолети се използват главно за транспортиране на ръководството на руското министерство на отбраната,“ написа в социалните мрежи отбранителното разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна.

 

Агенцията публикува видеокадри, на които се вижда как в самолета гори огън, но не предостави подробности за начина, по който е извършено предполагаемото нападение. От началото на инвазията на Украйна през февруари 2022 г. Москва е задържала стотици души за предполагаем саботаж и палежи на военни, железопътни и други инфраструктурни обекти. 

 

 

Превод и редакция: Frognews


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама