НОВИНИ


Началникът на израелския генерален щаб: Нападението на Хизбула срещу наша военна база е тежко, последствията са болезнени

3 2150 14.10.2024
Началникът на израелския генерален щаб: Нападението на Хизбула срещу наша военна база е тежко, последствията са болезнени
БГНЕС

Началникът на щаба на израелската армия определи като "болезнено" вчерашното нападение на Хизбула срещу военна база южно от Хайфа, съобщи Франс прес.


"Ние сме във война, нападението срещу тренировъчна база на вътрешния фронт е тежко и последствията са болезнени", категоричен бе генерал Херци Халеви пред военнослужещи по време на посещение в базата, където снощи бяха убити най-малко четирима войници.

 

Израелската армия алармира, че четирима войници са били убити и седем ранени в тренировъчен лагер на бригада "Голани" в Бинямина, южно от Хайфа, голям град в Северен Израел.



Според доброволческата спасителна организация "Обединена Хацала" при нападението са били ранени над 60 души.

 

По-рано представители на Хизбула съобщиха, че техни бойци са изстреляли "ескадрила от натоварени с експлозиви дронове" по тренировъчния лагер, посвещавайки атаката на своя лидер Хасан Насралла, убит на 27 септември при израелски удар близо до Бейрут.

 

В друго изявление днес Хизбула приветства "сложната операция". Тя посочи, че едновременно е изстреляла десетки ракети по различни цели в два отделни района с цел "да отвлече вниманието на израелските системи за противовъздушна отбрана". Безпилотните самолети "са успели да заобиколят радарите на противовъздушната отбрана и да достигнат целта си в тренировъчния лагер".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама